Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze reden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet omdat de markt dit vraagt of omdat dit goed is voor de uitstraling van Securion. Wij willen oprecht ons steentje bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke- en milieuproblemen.

 • Uw beveiliging optimaal geregeld

  Securion denkt actief met u mee en ontzorgt u volledig.

 • Onderscheidend in dienstverlening

  Echt oog en aandacht voor u als klant.

 • ISO; Min. Van Veiligheid & Justitie

  Verzekerd van gecertificeerde professionals.

Uiteraard blijven wij ook een commercieel bedrijf, maar wij hebben daarbij wel degelijk een intrinsieke motivatie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij zien MVO niet als een “luxe goed”, maar zijn volkomen overtuigd van het belang daarvan en vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid in zowel onze bedrijfsprocessen, als onze bedrijfsfilosofie daarin te nemen. Visie, kennis en creativiteit zijn voor ons belangrijkere succesfactoren dan financiële middelen.

Door ons uitgebreide dienstenpakket zijn wij regelmatig in staat geweest om personen vanuit een re-integratie traject aan zowel stageplaatsen als vaste arbeidsplaatsen te helpen. Uit deze trajecten hebben een aantal medewerkers zelfs een vaste arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij Securion gekregen. Ook onze sociale- en maatschappelijke verantwoordelijkheden zijn dus deel van onze bedrijfsfilosofie.

Duurzaamheid

Wij gaan efficiënt om met materialen, afval en energie en proberen waar mogelijk daar ook versterking in samenwerkingspartners te vinden. Daaruit is ons gebleken dat duurzaamheid met de juiste aandacht op den duur zelfs een winstgevende business case wordt. De permanente aandacht voor “people, planet en profit” brengen wij ook voortdurend onder de aandacht van onze medewerkers, waarbij wij het enthousiasme duidelijk bemerken.

Onze processen en faciliteiten zijn zodanig ingericht dat het energieverbruik en de milieubelasting zo laag mogelijk zijn en wij proberen dit waar mogelijk, steeds verder terug te dringen. Bij de inrichting van onze bedrijfsruimten gebruiken wij zo veel mogelijk duurzame materialen. Onze vestigingen zijn geheel digitaal ingericht. Onze dossiers worden digitaal aangemaakt en opgeslagen waardoor ons papierverbruik zo beperkt mogelijk wordt gehouden. Onze kantoren worden grotendeels verlicht middels ledlampen en onze apparatuur heeft waar mogelijk het meest efficiënte energielabel. Tevens maken wij als organisatie steeds meer gebruik van hybride en elektrische voertuigen.

Social Return to Community

Binnen Securion leeft er het besef dat we als onderneming iets terug moeten en willen doen voor de maatschappij. Hierbij passen we het zogenoemde Social Return to Community toe waarbij al onze interne medewerkers jaarlijks minimaal 1 dag vrijwilligerswerk verrichten.

Welke invulling onze medewerkers aan deze dag geven mogen ze zelf bepalen waarbij er al diverse mooie samenwerkingen hebben plaatsgevonden met de Voedselbank, diverse zorginstellingen en sportverenigingen.

Sponsoring en goede doelen

Binnen Securion nemen we de verantwoordelijkheid om als gezonde onderneming iets terug te doen voor de maatschappij. Dit doen wij in de vorm van sponsoring en schenkingen aan goede doelen ten behoeve van die doelgroepen, verenigingen en stichtingen die financiële steun nodig hebben:

 • Voedselbank
 • De Zonnebloem
 • Aveleijn
 • miMakker
 • Quick ’20 Oldenzaal
 • Rigtersbleek Enschede
 • FBK Games
 • CSI Geesteren

Klanten die beveiliging aan ons toevertrouwen

Gecertificeerde beveiligingsdiensten

Securion is houder van het keurmerk beveiliging en ISO 9001:2015 gecertificeerd, dit geeft kortgezegd aan dat Securion haar beveiligingsdiensten zeer serieus neemt en organiseert volgens de kwaliteitseisen van het keurmerk.

Essentiële eisen van het keurmerk:

Financiële soliditeit
Correcte toepassing van de CAO
Integriteit en betrouwbaarheid van de organisatie
Naleving Privacygedragscode

Onze beveiligingsdiensten

Bij Securion waken professionals over de veiligheid. Wij bieden beveiligingsdiensten aan in het gebied Twente / Achterhoek. Aspecten die ons kenmerken zijn kwaliteit, flexibiliteit en continuïteit van dienstverlening. Onze opvatting is dat mensen de motor zijn van ieder bedrijf.